söndag 2 januari 2011

Om proteiner

Läser man här:
http://skoltips.wordpress.com/2008/04/04/proteiner/


Finner man denna text:

Denaturering
===========

Vitan i ett vanligt hönsägg innehåller många olika proteiner, i huvudsak albumin. Upphettas äggvitelösningen till temperaturer över 60 grader blir proteinet svårlösligt och faller ut. Alla vattenlösliga proteiner uppför sig på detta sätt. Man säger att proteinet denatureras, vilket innebär att proteinet blir svårlösligt och de biologiska egenskaperna går förlorade. Vid denaturering bryts de svaga bindningar som stabiliserar sekundär och tertiärstrukturen. Denaturering sker också om proteinlösningens pH-värde ändras betydligt eller med vissa salter. Om proteinet kan återta sin struktur igen efter det att störningen avlägsnats är denatureringen reversibel. Om man upphettar en äggvitelösning kraftigt och länge t.ex. kokar ägg fälls proteinet ut fullständigt. Det koagulerar. Koagulering är irreversibel denaturering. Koagulering inträffar också om joner av tungmetaller som kvicksilver, bly, kadmium och koppar får reagera med proteiner. Tungmetalljoner är därför mycket farliga för organismer. tungmetalljoner binds t ex till proteiner i äggvita och mjölk, Det förklarar varför äggvita och mjölk används som motmedel vid tungmetallförgiftningar.

Kvicksilvret kan som synes ställa till det för proteinet och därmed åstakomma skador runt om i kroppen. Det skulle alltså kunna förklara varför jag nu fått våldsamt ont i nacke-bröstrygg. Jag har dokumenterat förträngning i nervkanalerna där så en ytterligare problematisering kanske inte ligger så långt borta. En extra dos av Hg kanske räckte för att minska broskskyddet och göra att nerverna påverkas.

Att sista tandläkarbesöket ökade Hg exponeringen känns solklart med tanke på min symptombild.

Kan det vara så? Någon som vet om ryggbesvär kan följa amalgamförgiftningen?



Skickat från min
Mobila enhet;

Jan

Inga kommentarer:

 
Creeper